НОВИНИ

Пети ден без следа от Ивана: Полиция и доброволци от Дупница продължават издирването на момичето

Според шефа на МВР-Кюстендил вероятно е момичето да не се намира на територията на община Дупница

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Али Мисанков
12:21, 26.02.2024
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

Пети ден в неизвестност и четвърти, в който полиция и доброволци търсят изчезналата 17-годишна Ивана от Дупница. Момичето е обявено за общодържавно издирване, но до момента от него няма следа. Кметът на града поиска отговори от учителите на детето. На специална среща в училището излязоха още данни около поведението на Ивана в последните дни.

снимка: Личен архив

Промяна на поведението през последните месеци от началото на учебната година на изчезналото момиче към своите съученици и учителите - така преподавателите и директора на училището, където учи Ивана Владимирова, определиха поведението ѝ пред последните 6 месеца. От своя страна, кметът на Община Дупница разпореди проверка в учебното заведение дали момичето е било тормозено от учители или свои връстници. Педагозите обаче увериха, че тормоз не е имало и тя е била в благоприятна среда и всички са проявявали разбиране към нея.

"Разпоредил съм вътрешна проверка в училището, директорката да обясни знаела ли е за това поведение... от четвъртък като си е оставила телефона може би към 12.00-13.00 часа, до четвъртък докато не е подаден сигнала, никой не се интересува за нищо", заяви Първан Дангов - кмет на община Дупница.

"В четвъртък на 22-ри, когато тя е изчезнала, тя не се е държала по-различно. Това нещо тя не го прави за първи път, направила го е и преди това. Даже класната един ден донесе телефона при мен, защото тя не се върна да си го вземе", каза Виолета Савова - директор на ПГ по хранително-вкусови технологии - Дупница.

"Поведението на Ивана се промени драстично. Започна да се държи много нетипично за дете на нейната възраст. Както беше затворена и стеснителна, в един момент започна да говори цинизми. Винаги, когато е имало нещо, съм се обаждала на майката", разказа Весела Владимирова - класен ръководител на Ивана.

Георги - съученик на Ивана: "Когато изчезна, същия ден я бях виждал, правеше си клипчета в коридора."

БНТ: Държеше ли се странно?

- Не! Тук специално в училище абсурд да е имало агресия към нея.

Над 150 полицейски служители са на терен заедно с десетки доброволци като периметъра на търсенето на Ивана се разширява.

"Повече от 85 часа сме на терен. Последните три денонощия служителите на терен обходиха повече от 600 декара площ. До момента действията ни не се увенчават с успех, което ме навежда на мисълта, че има възможност момичето да не се намира на територията на община Дупница", заяви старши комисар Светослав Григоров, директор на ОД на МВР-Кюстендил.

снимки: БГНЕС

От полицията призовават, ако някой забележи момичето в други райони на страната, да подаде сигнал на телефон 112.

Вижте повече в прякото включване на Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Йовкова в поредицата "Спортните таланти на България"
Мария Йовкова в поредицата "Спортните таланти на България"
Лионел Меси отбеляза изравнителния гол за Интер Маями в добавеното време при гостуването на Лос Анджелис Галакси
Лионел Меси отбеляза изравнителния гол за Интер Маями в добавеното време при гостуването на Лос Анджелис Галакси