НОВИНИ

Въпреки протестите в Цалапица: Днес се очаква да започне делото срещу близнаците Динкови

bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 26.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се очаква да се гледа делото срещу близнаците Динкови, обвинени в укривателство във връзка с убийството на Димитър Малинов в Цалапица. След поредица от отлагания процесът ще тръгне по съкратената процедура, тъй като Борислав и Валентин признаха вината си, с което си гарантираха намаляване на присъдите.

Близките на убития младеж обаче се събраха отново на протест с настояване съдебното дело да не започва преди екстрадирането от Дания на основния обвиняем за тежкото престъпление Рангел Бизюрев.

"Обещанията бяха дадени, но някой не е спазил документацията, за да бъде изпратена, за да бъде той изпратен в България. Важни са неговите показания, защото той ще каже какво е участието на двамата братя Динкови. Той ще каже всички онези, които са участвали във въпросната вечер. Тук говорим, че има човек, за когото още не се знае кой е четвъртият участващ там на площадката", казва Атанаска Бакалова, майка на убития Митко.

"Не е нормално да вървим да изискваме записи от камери, да търсим свидетели, да се ровим в законите да видим по кой член Рангел Бизюрев може да бъде екстрадиран в България за определен период от време срещу писмено споразумение. Това не е наша работа. Именно прокуратурата трябваше да направи това", смята Марина Малинова, братовчедка на Митко.

"Има такъв член към европейската заповед, където те могат да го върнат да бъде разпитан и тогава да стартира делото и тогава, ако трябва Дания да го съди, нека да го съди за фалшиви документи", казва Йорданка Герчева, жител на Цалапица.

Вижте повече в прякото включване на Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жасмин Паолини след триумфа в Дубай: Наслаждавам се на играта си, опитвам се да живея в настоящето
Жасмин Паолини след триумфа в Дубай: Наслаждавам се на играта си, опитвам се да живея в настоящето
Росен Желязков пред Байрам Бегай: България последователно подкрепя присъединяването на Албания към ЕС
Росен Желязков пред Байрам Бегай: България последователно подкрепя присъединяването на Албания към ЕС