НОВИНИ

Слабо захлаждане в близките дни

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 26.02.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Въпреки слабото захлаждане, което предстои в близките дни, температурите ще останат по-високи от типичните за сезона. След 21° вчера, днес най-високата температура ще бъде около 20°, но в повечето райони следобед се очакват максимални стойности между 14° и 19°, по Черноморието - между 9° и 12°. Ще преобладава облачно време, но превалявания ще има само в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

През нощта облачността ще намалява, но в сутрешните часове на места видимостта ще е намалена от мъгли. Минималните температури утре ще са между 2° и 8°, в София минимална - около 5°, а максималните - между 11° и 19°, в столицата - около 16°. Ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. Максималните температури там ще са между 9° и 12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Много добри условия в планините – и за туризъм, и за любителите на белите спортове. Ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 5 и 9 градуса.

И в близките дни, с изключение на утре, ще се задържи по-често облачно, в низините и котловините и около водните басейни – мъгливо, но съществени валежи не се очакват, а поради високите за сезона температури, границата между дъжд и сняг ще бъде твърде високо, на около 1900 метра надморска височина.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДАНС установи двама руски шпиони, пребивавали у нас под чужда самоличност
ДАНС установи двама руски шпиони, пребивавали у нас под чужда самоличност
Между бензиновия и електрическия свят - автомобилният състезател Росен Даскалов за бъдещето при колите
Между бензиновия и електрическия свят - автомобилният състезател Росен Даскалов за бъдещето при колите