НОВИНИ

Отново на театър: Възобновяват представленията в Народния театър

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 16.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
Още

След 15-дневно прекъсване Народният театър отваря врати днес.

Народният театър е една от малкото сцени, които обявиха прекъсване в началото на ноември. В дните на карантина само касата е работила, за да връща и да презаверява билети.

Днес Народният театър отваря врати с историческо гостуване на Сливенския драматичен театър, който за първи път от 16 години насам гостува на най-голямата театрална сцена у нас.

В представлението "В полите на Витоша" на режисьора Стайко Мурджев ще видим младите актьори Мария Панайотова и Иван Николов, както и Христо Мутафчиев и и актрисата от Народния театър - Бойка Велкова.

"След малка пауза Народният театър наистина отваря вратите си днес с една знаменита пиеса на Яворов "В полите на Витоша", която е написана през 1903 година, след смъртта на Мина, в която е бил влюбен. Освен емоционалните му преживявания в пиесата става дума за политика, власт, гордост и всички вечни теми, за които си струва да се замислим. Освен това искам да поканя хората утре на "Пътят на Афродита", на "О, ти, която и да си", на новите пиеси на Народния театър - "Капитална грешка", "Когато гръм удари", "Какво да правим с виолончелото", "Лисичета" - до края на месеца ще ги има. Ще се радвам хората да се върнат в Народния театър", каза в "Денят започва" актрисата Бойка Велкова.

България е една от малкото европейски страни, която не затвори своите сцени, а представленията се играят при ограничен капацитет на залите. Най-новата премиера на Народния театър "Записки под линия" се очаква да излезе края на ноември.

Цялата програма за ноември и декември може да намерите на сайта на театъра, както да си купите билети онлайн и на касата на театъра.

Вижте повече във видеото от режисьора Стайко Мурджев и актрисата Бойка Велкова.

Автор: Ростислава Генчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студенти от СУ изследват генома на COVID-19 в нова лаборатория
Студенти от СУ изследват генома на COVID-19 в нова лаборатория
Лечков: Оставката на Борислав Михайлов беше неправилно поискана
Лечков: Оставката на Борислав Михайлов беше неправилно поискана