НОВИНИ

Отново опашки за пенсиите пред пощенските клонове

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:45, 09.05.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Общество
Слушай новината

Близо месец след хакерската атака на "Български пощи" проблемите продължават. На много места в страната пред гишетата се образуваха опашки. Причината - изплащането все още не може да става електронно.

Системата все още не възстановена и изплащането на пенсиите става на хартиени списъци по постоянен адрес, подаден в НОИ. И днес, както преди Великден, пред гишетата се образуваха опашки, имаше дори пенсионери, които не си бяха взели великденските надбавки.

Новият директор на "Български пощи" реши сам да провери каква е ситуацията в клоновете, но при посещението му пенсионерите вече бяха успели да си вземат пенсиите.

Най-важното, което трябва да знаят пенсионерите, е да посещават само пощенската станция по постоянен адрес, регистриран в НОИ. Все пак най-бързият и лесен начин си остава с банкова карта и банкомат.

В София опашките се извиха от сутринта. В пощенския клон на Плиска, пенсионерите дори бяха дошли с придружел, защото им е трудно с часове да седят прави и да чакат.

Малко по-късно новият изпълнителен директор на "Български пощи" провери.

"Да, от сутринта имаше някакво струпване, тъй като доста от хората предпочитат ранните часове за получаването на пенсии, но виждаме, че организацията работи и още в раните следобедни часове опашките са намалели, ето тук дори вече няма", каза Богдан Теофанидис, изпълнителен директор на "Български пощи".

"Български пощи" призовават пенсионерите да не се струпват в пощенските клонове в ранните часове

В Пловдив пред пощенските клонове също се струпаха хора. Повечето бяха проверили предварително в кой клон по постоянен адрес ще им бъдат изплатени пенсиите.

В Русе в Централния клон работеха две гишета и опашки от чакащи нямаше. Проблем обаче са все още неработещите услуги на "Български пощи".

Големи опашки пред пощите заради изплащането на пенсиите

Новият директор увери, че повечето услуги на пощите вече работят, всичко се възстановява и няма нищо фатално. Въпреки това обаче все още не се ангажира с конкретен срок за справяне с последиците от мащабната хакерска атака.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое организира специално събитие под надслов „Да аплодираме Камбуров в Храма“
Берое организира специално събитие под надслов „Да аплодираме Камбуров в Храма“
Септември (София) се завърна в Първа лига
Септември (София) се завърна в Първа лига