НОВИНИ

"Отровното трио": Протестът се финанансира от собствени средства и дарения

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:15, 31.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

В пространството между Президентството и Министерския съвет започват да се събират недоволните от управлението на кабинета "Борисов", както и от действията на главния прокурор Иван Гешев.

По-рано през деня инициаторите на протеста - Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов направиха изявление пред медиите, като настояха, че никой не ги е търсил за преговори, както и че протестът се финанансира от собствени средства и дарения.

"Отровното трио" отправи и остра критика към управляващите и Антикорупционната комисия по повод финализирането на сделката за БТК.

На импровизирана пресконференция пред Министерския съвет тримата настояха, че именно приключването на сделката е причината кабинетът да не подава оставка.

Според тях по този начин данъкоплатците са ощетени с близо 1 милиард лева.

Триото заяви още, че преговори с правителството могат да се водят единствено тук на площада, но и с изричното условие кабинетът да подаде оставка.

Също така беше обяснено по какъв начин се финансира протеста.

"7 тенти са ни дарени от една фирма, всички останали са купени и са дарени по същия принцип. Хората казаха: какво ви трябва - чадъри, тенти, палатки, отидете, купете каквото искате. Това е отговора, който даваме... и ги занесете на Орлов мост. Вчера мисля, че преместихме три от тентите на Орлов мост, по същия начин стана с химическите тоалетни, обадих се на мой клиент: имаме нужда от химически тоалетни - това е бизнесът му. Значи бащата на Евгени Марчев втори ден храни протестиращите, самостоятелно. Аз нарочно го казвам, защото това е нещо, което трябва да се знае. Обади се и днес в 12: карам обяд на всички блокади", обясни адвокат Николай Хаджигенов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Полша - 657 случая на COVID-19 за денонощие
В Полша - 657 случая на COVID-19 за денонощие
Мерките срещу кризата не стигат до бизнеса
Мерките срещу кризата не стигат до бизнеса