Овладян е пожарът в земеделска кооперация в Бяла

от БНТ
11:15, 14.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Голям пожар стресна жителите на град Бяла във Варненска област. Огънят е избухнал тази сутрин в сграда на земеделска кооперация, в която е имало селскостопанска техника и около 15 тона нафта. Няма пострадали хора. Щетите са само материални.

Пожарът бил забелязан от работници в съседно предприятие.

"За минути избухна. Беше някъде към 9.30 - 10 без нещо, като бомба, след една минута бомба, след 2 минути бомба. Изкарахме си нашите шлангове, обадихме се на пожарната, ползваха хидрантите. С каквото можахме помогнахме", каза Мирослав Мартинов.

"То си почна отначало пушек, пушек и след това пламна всичко", каза Стефан Цветков.

От Общината в Бяла призоваха жителите на града да се приберат по домовете си заради опасността от евентуално обгазяване в района. Предупредени са и учебните заведения.

"Веднага сигнализирах учителите във всички групи, децата да не се извеждат от детската градина. Затворихме прозорците", каза директорът на ЦДГ "1-ви юни" Даниела Тодорова.

След час и половина борба с огнената стихия пожарът беше потушен. От общината уверяват, че замърсяване на въздуха няма.

"Няма нужда от замерване на въздуха, тъй като това, което беше разсеяно във въздуха като дим и пушек, всичко се изчисти, така че въздухът все пак отново е чист", каза главният еколог в Община Варна Атанас Атанасов.

Пожарът е унищожил напълно селскостопанската техника в опожарената сграда и складираните там смазочни масла и нафта. По всяка вероятност причината е късо съединение.

Автор: Силвия Русенова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Истинският феърплей по трибуните и уважението към съперника
Истинският феърплей по трибуните и уважението към съперника
100 лева стипендия за зрелостници с високи резултати от матурите
100 лева стипендия за зрелостници с високи резултати от матурите