НОВИНИ

Паралимпийският шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди бе удостоен със знака на областния управител на Русе

"Много е трудно да поддържаш високо ниво толкова дълго време, въпреки контузиите и проблемите. Но съм щастлив и горд", сподели Ружди.

Паралимпийският шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди бе удостоен със знака на областния управител на Русе
Снимка: Областна администрация - Русе
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:18, 05.09.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Паралимпийският шампион в тласкането на гюле от Игрите в Париж Ружди Ружди бе удостоен със знака на областния управител на Русе.

Областният управител на Русе Драгомир Драганов му връчи отличието за изключителния принос на Ружди към развитието и популяризирането на спорта в България.

"За пореден път вие застанахте редом до най-ярките и забележителни имена в българския и световен спорт, доказвайки, че истинският шампион не се мери само със златото, а с преодоляването на всяко препятствие по пътя. Във френската столица не само спечелихте титла, но и показахте на света, че с воля, вяра, дисциплина и упоритост човек може да изпълни мечтите си, да дава пример на околните и да бъде удовлетворен. Вие ни учите, че трудностите не ни пречат да сме шампиони в живота", каза Драганов при срещата си с Ружди, на която присъства и кметът на град Ветово д-р Мехмед Мехмед.

По думите на Мехмед ръководството на Община Ветово ще продължи да подкрепя спорта, защото той неимоверно води до обединяване помежду ни.

"Убеден съм, че и в бъдеще ще ни давате още много поводи за гордост, прославяйки името на България", каза д-р Мехмед.

33-годишният Ружди Ружди, който има олимпийски титла и от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., заяви, че този медал наистина тежи повече от предишните, защото с годините става все по-трудно да се печелят отличия, особено златни.

"Много е трудно да поддържаш високо ниво толкова дълго време, въпреки контузиите и проблемите. Но съм щастлив и горд, че успях отново да се кача на върха и да спечеля златен медал. За мен е огромна чест да чуя химна на България в най-силното състезание", сподели Ружди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще бъде представена от 12 състезатели на Балканиадата по спортна гимнастика в София
България ще бъде представена от 12 състезатели на Балканиадата по спортна гимнастика в София