НОВИНИ

Париж набира доброволци за Олимпийските игри

​мок утвърди париж домакин олимпиадата 2024
bnt avatar logo
от БНТ
13:47, 21.03.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Организаторите на Олимпийските игри в Париж започват от утре кампания за набиране на 45 000 доброволци, без които провеждането на най-големия спортен форум ще бъде практически невъзможно.

Кандидатите ще имат възможност да се докоснат до най-големите звезди в спорта, но няма да получат заплащане за труда си.

Организаторите вече обявиха слогана, че "Игрите са отворени за всички", заради което ще опитат да вземат и поне 3000 доброволци с различни физически затруднения. Френският министър на хората с увреждания Женевиев Дарюсек нарече това решение "фантастична възможност" за включването на тези хора като равноправни членове на обществото.

Кандидатите за доброволци на Олимпийските игри могат да подават своите документи от сряда, 22 март, до 3 май. За да имат шанс да бъдат одобрени, те трябва да говорят свободно английски или френски и да бъдат свободни за период от поне 10 дни по време на Олимпийските и Паралимпийските игри догодина. Кандидатите могат да кандидатстват от всяка една държава по света, но ако са извън Европа и шенгенската зона ще се нуждаят от допълнителни документи.

Кои ще бъдат избрани ще стане ясно в периода септември - декември т.г., пишат на официалната си страница организаторите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ пусна монета посветена на 100 години от основаването на БОК
БНБ пусна монета посветена на 100 години от основаването на БОК
Броят на жертвите от наводненията в Югоизточна Турция расте
Броят на жертвите от наводненията в Югоизточна Турция расте