НОВИНИ

Парламентът ще изслуша Главчев относно позицията на България за Срещата на върха на НАТО

главчев направи отчет свършеното момента
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
07:41, 04.07.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Парламентът ще изслуша служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева относно позицията на България за предстоящата Среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО от 9 до 11 юли т.г. във Вашингтон. Това е първа точка в програмата за днес, публикувана на сайта на Народното събрание. Изслушването е по предложение на парламентарната група на „Величие“.

По искане на „БСП за България“, депутатите ще изслушат служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и по въпроса за неучастие на България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна.

Министър-председателят и външен министър Димитър Главчев е извикан днес в парламента и по инициатива на „Възраждане“ - да представи информация относно развитието на процеса по разширяване на Европейския съюз след приемането на т. нар. френско предложение, острата антибългарска кампания и изказвания на голяма част от политическия елит в Република Северна Македония, както и вече предприетите и планирани действия за защита на българските национални интереси по тези въпроси.

Предвидено е и изслушване на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала „Черно море“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е положителен
Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е положителен
"Като видя училището, сърцето ме боли": Поредното закрито училище в община Кубрат
"Като видя училището, сърцето ме боли": Поредното закрито училище в община Кубрат