НОВИНИ

Първа помощ за малките герои - “Пирогов” с есенна академия за родители

Борислава Алексова
от Борислава Алексова
09:22, 10.10.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Снимка: Pixabay
Слушай новината

Водещи детски специалисти от "Пирогов" провеждат Есенна академия за родители "Първа помощ за малките герои" в университетската спешна болница. Обучението е със силно застъпена практическа част с цел родителите да усвоят най-важните техники за адекватна реакция в различни спешни състояния.

В две посоки ще бъде концентрирана тазгодишната академия за родители, заяви в "Денят започва" д-р Явор Пукалски - началник на Отделение по детска травматология, УМБАЛСМ “Пирогов”.

"От една страна травматизмът в детска възраст, защото там макар и да има известна сезонност, децата цялата година играят, падат и се чупят. Другият фокус са колегите педиатри. Знаете сега с настъпването на есента респираторните инфекции се увеличават и за родителите е все по-належащо да са запознати как да реагират когато детето се разболее".

Академията има за цел да запознае родителите, както с теоретическите, така и с практическите аспекти при различни проблеми, свързани със здравето на децата.

Те ще получат практични съвети за това как да окажат първа помощ при рана или обездвижване на крайник още в първите минути след травмата, както и за това кога детето се налага да приеме антибиотик. Д-р Явор Пукалски посъветва родителите винаги да имат под ръка адекватен дезинфектант. В академията за "малките герои" на "Пирогов" няма възрастови ограничения. На сайта на болницата можете да получите повече информация.

Вижте повече в прякото включване на Борислава Алексова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА планира да изпрати хора на научно пътешествие до Марс
НАСА планира да изпрати хора на научно пътешествие до Марс
Жители на русенското село Острица излязоха на протест заради каменна кариера
Жители на русенското село Острица излязоха на протест заради каменна кариера