НОВИНИ

Първа реакция след изборите и от президентството

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:40, 14.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Първа реакция след изборите - от президентството. Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че България има нужда от стабилно правителство, което да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, законността и икономическото развитие. Йотова определи като "екзотично" предложението настоящият служебен кабинет да стане редовен.

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква в следващите дни да надделее разумът и новият парламент да излъчи редовно стабилно правителство.

"Правителство, което трябва да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за законност и за правила, за икономическо развитие. Бяха направени първите стъпки, големите инвестиции, за това България да депозира своя План за възстановяване, да успее да го защити в ЕК. Предизвикателства, които далеч надхвърлят партийния егоизъм", заяви вицепрезидентът.

Убедена е, че това очакват и българските граждани.

"Ако партиите отново се затворят в себе си и решат да отидат на трети вариант, т.е. на още едни избори през тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ, в това съм убедена", каза още тя.

Според Йотова нов служебен кабинет не е добър изход за България. А за идеята сегашното служебно правителство да стане редовно, каза:

"Продължаваме с екзотичните предложения, но аз смятам, че всяка политическа формация, която е тръгнала към избори, трябва да си поеме отговорността и да бъде готова да съставя кабинет със своите експерти и виждания".

Ниската избирателна активност да бъде сериозно анализирана, призова вицепрезидентът.

"Дълбоко не вярвам, че машините ги спряха, че ги спря ваканцията, отиването на море. А се задава един друг голям въпрос - дали пък хората не намериха за кого да гласуват", коментира тя.

Илияна Йотова определи като фалшиви новини обвиненията на ГЕРБ, че президентът влиза в задкулисни игри с ИТН, а Бойко Рашков умишлено работи срещу ГЕРБ.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападател на Лос Анджелис Клипърс претърпя операция на коляното
Нападател на Лос Анджелис Клипърс претърпя операция на коляното
Новият кмет на Благоевград встъпи в длъжност
Новият кмет на Благоевград встъпи в длъжност