НОВИНИ

След 7 г. жалби в Пловдив протестират заради разбитото Рогошко шосе

bnt avatar logo
от БНТ
11:03, 14.07.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Регионални
Слушай новината

Гражданско недоволство в Пловдив заради разбит път. Натовареното Рогoшко шосе от години създава проблем за шофьорите и работещите в района.

По този път минават множество хора, които идват на работа. Над 15 фирми работят там, 1500 човека идват там на работа и дишат мръсния въздух.

"Проблемът е, че вече от 2013 - 2016 година този участък, по който минахте и вие не може, не подлежи на поправка , на нещо. Ние нямаме отговори от управа, от градската управа и общо взето гласовете ни са гласове в пустиня", каза представителят на фирма за опаковки Галина Георгиева.

"Постоянно се нанасят щети на техниката, пукат се резервоари, чупят се брони, постоянно имаме щети по техниката. Плюс товарите ние губим клиенти заради повреди по товара", каза представителят на транспортна фирма Христо Христов.

"Най-вероятно ще говорим с колегите от международния транспорт и можем да преминем към гражданско неподчинение, това не се издържа вече", каза съпредседателят на Националната асоциация на защита на превозвачите и таксиметровите водачи Володя Домошенко.

Вижте още във видеото.

Репортер: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венеция забранява влизането на големи кораби в лагуната
Венеция забранява влизането на големи кораби в лагуната
Задържани са трима за тежкото убийство в кв. "Бояна"
Задържани са трима за тежкото убийство в кв. "Бояна"