Първи пленум на БСП след прекия избор на Нинова

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:36, 19.09.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

Националният съвет на БСП прие отчетите на парламентарната група, евродепутатите и своята дейност за изминалия 4-годишен мандат. От пресцентъра съобщиха, че документите са приети с голямо мнозинство.

Днешният пленум проведе последното си заседание в този състав, тъй като другата седмица се събира 50-ият Конгрес на партията, който ще избере и нов Национален съвет.

Социалистите обсъдиха също отчета на партийната ЦИК за проведения пряк вот за лидер на партията. Опозицията наблегна на това, че е имало много нарушения, поиска даже да се създаде Анкетна комисия, която да ги провери. Това искане обаче беше отхвърлено.

Поддръжниците на Нинова са категорични, че изборите са били честни и показват консолидация на партията.

Георги Тодоров, който се оттегли от надпреварата за лидерския пост, донесе две статуетки, нарече ги иронично "Оскарчета" за най-заслужилите. Каза, че едната ще е за Корнелия Нинова.

Филип Попов: Партията е мобилизирана, очевидно е консолидирана. Така че резултатите са тези, каквито са.

Валери Жаблянов: Беше организиран тенденциозно, превърна се във фарс и не може да послужи по никакъв начин за мобилизация на левицата в България.

Георги Гергов: Смятам, че тази победа ще я победи, ако ме разбирате правилно.

Таско Ерменков: БСП за пореден път доказаха членовете, че са отговорни, че са хора, които разбират за какво става въпрос и като отговорни граждани на РБ и членове на БСП, се отнасят сериозно към задълженията си.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ученик от Казанлък е с Covid-19, класът му - под карантина
Ученик от Казанлък е с Covid-19, класът му - под карантина
Спокоен е трафикът по магистрала "Тракия"
Спокоен е трафикът по магистрала "Тракия"