НОВИНИ

Ученици от Бургас събират капачки за детски реаномобил

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:04, 19.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Ученици от Бургас събират пластмасови капачки с благотворителна цел. След тяхното рециклиране средствата ще бъдат използвани за купуване на детски реаномобил. Инициатори на акцията "Дари капачка - спаси живот" са ученици от 12-и клас от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето".

Вместо да изхвърля капачките от пластмасовите бутилки, ден след ден Кристина и нейният син ги събират, за да ги дарят в помощ на децата.

Кристина Желева: Събираме капачки вече от доста години и стана нещо като начин на живот. Джобове, всичко ни е пълно с капачки. Тази бутилка сме събрали последно и ще дарим нея.

Първоначалната идея за рециклирането на капачки хрумва на учителя Томас от Бургаската строителна гимназия още преди 4 години. В рамките на година той и неговия клас събират тонове капачки и успяват да дарят кувьоз за отделението по неонатология.

Сега обаче имат нова кауза - купуване на детска линейка.

Томас Ахчиян, организатор: В момента сме събрали над 25 000 лв. Точно за нея. В момента сме в процес на търсене. Тя е със специална апаратура, вътре има място за кувьози, родителят да може да бъде спокойно с детето си до там, където трябва да бъде транспортирано.

Учениците се надяват да успеят да съберат необходимите 60 000 лв.

Подобни благотворителни инициативи се организират и в други големи градове в страната. След края на последната акция в Бургас беше закупен кувьоз за Отделението по неонатология.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли книжка колкото монета? Отговорът в изложба за мини издания на БАН
Има ли книжка колкото монета? Отговорът в изложба за мини издания на БАН
Захариева пред българите в Украйна: Прекланям се пред вашия дух
Захариева пред българите в Украйна: Прекланям се пред вашия дух