НОВИНИ

Първо автокино в Северозападна България - 3 дни показват български филми във Враца

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 15.05.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Автокино ще има за първи път в Северозападна България. Разположено е в спортния комплекс във Враца. Подбрани са изцяло български филми, които набират популярност в последно време.

Броени минути остават до първата прожекция на първото автокино в Северозападна България. На картинг пистата във Враца в близост до градския стадион, има условия за организацията му. Теренът позволява събирането на по-малко от 100 автомобила. Автокиното гостува за уикенда от петък до неделя. А инициативата се осъществява с подкрепата на община Враца.

В три поредни вечери във Враца ще се гледат филми под звездите. Най-нетърпеливите зрители дойдоха доста преди обявения час за прожекцията.

Всички противоепидемични мерки, въведени заради новия коронавирус, ще бъдат спазени. А във време на пандемия и социална изолация, тази инициатива е като глътка свеж въздух за хората във Враца, напомнят от общината.

Мария Попова - зам.-кмет на Враца: Избрахме това място, тъй като има известна символика в него, обновяващата се картинг писта, вече с нови наематели, които имат прекрасни инициативи и занапред искаме да развиваме с тях.

Екипът на автокиното са подбрали изцяло български филми, които набират все по-голяма популярност в последно време.

Десислава Христова - PR на Автокино Враца: В момента българското филмово производство и българските артисти имат нужда от подкрепа и смятаме, че това е най-подходящия избор за стартирането на едно такова събитие. Това трябва да се превърне в една незабравима емоция и се надяваме да бъде така.

Организаторите са подготвили и една изненада за тези, които ще дойдат утре вечер в 21:00 ч. - някои от актьорите във филмите ще присъстват лично на прожекцията.

Автор: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От понеделник: Контрольорите ще глобяват, няма да продават билети в София
От понеделник: Контрольорите ще глобяват, няма да продават билети в София
Щъркелово реалити: Интернет полудя по живота на Драго и Драга
Щъркелово реалити: Интернет полудя по живота на Драго и Драга