НОВИНИ

Пътностроителни фирми отново излязоха на протест

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
08:30, 20.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Въпреки че казусът с парите на пътностроителните фирми влезе за разглеждане в парламента днес те отново излязоха на общонационален протест.

Те настояват държавата да им изплати 1 милиард лева за свършена, според тях, работа. Едновременно с националния протест на жълтите павета, демонстрации и пътни блокади ще има в редица градове на страната.

Работници от пътно поддържащите фирми в Смолян блокираха за половин час главен път Смолян-Пловдив. Протестът е координиран с ББА-Пътища. Работниците настояват държава да плати извършените текущи ремонти, които не са плащани от една година. От януари не е платено и зимното поддържане. В момента всички пътни ремонти в областта са спрени.

Протест на пътностроителните фирми и в Благоевград. Точно в 11 часа тежка техника от камиони блокира за кратко кръговото кръстовище, което свързва АМ 'Струма' с главен път Е-79 в посока Кулата. На място имаше и десетки работници, които настояха властта да им изплати дължимото до края на месец април.

И служителите на "Автомагистрали - Черно море" подновяват протестните си действия заради забавянето на решението на Народното събрание за изплащане на дължимите 28 млн. лв. за ремонт на отсечката Чирпан-Стара Загора. Около обяд намеренията им са да блокират пътен възел Белокопитово, Ришки и Айтоски проход.

Вижте какви са исканията на строителите във видеото от председателя на ББК "Пътища" Стефан Чайков.

По темата работи Екип на "По света и у нас"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският национален отбор по футбол до 19 години с поражение от Унгария
Българският национален отбор по футбол до 19 години с поражение от Унгария
Мария Шарапова разкри, че очаква първото си дете
Мария Шарапова разкри, че очаква първото си дете