НОВИНИ

Патрули, кучета и термовизьори ще пазят черешовите масиви в Кюстендилско

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
16:22, 28.05.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

И тази година термовизьори, кучета, денонощни патрули и камери ще пазят черешите в Кюстендилско от крадци. Специализираната полицейска операция започва на 1 юни и ще се провежда предимно на територията на общините Кюстендил, Бобов дол, Трекляно и Невестино.

Близо 100 служители на МВР ще охраняват масивите, казаха от полицията в Кюстендил. Ще бъдат изградени и временни КПП-та на възлови за черешовата кампания места.

Откакто са въведени строгите охранителни мерки, стопаните в Кюстендилско казват, че се чувстват защитени, а кражби на череши почти няма.

До есента органите на реда ще следят да няма посегателства и на земеделската продукция.

Комисар Васил Паргов – началник сектор "Охранителна полиция" в РУП – Кюстендил: На контролно-пропускателните пунктове ще се търсят преди всичко документи за селскостопанската продукция и начина им на придобиване, ако са търговци. Ако са собственици на масиви, ще бъдат извършени проверки за собствеността и за извозването на продукцията от черешовите масиви.

Пламен Илиев –кмет на с. Соволяно: Нямаме набези в селото, нямаме набези в черешовите градини, нямаме кражби. Хората са спокойни, почва се работата и са доволни от полицията.

Автор-оператор: Ангелина Дочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигуряват спасители на 17 плажа без наематели във Варненско
Осигуряват спасители на 17 плажа без наематели във Варненско
Реал (Мадрид) отново е най-скъпият клуб в света
Реал (Мадрид) отново е най-скъпият клуб в света