НОВИНИ

Русе бори вандализма с единен център за видеонаблюдение и машини за чистене на графити

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
16:14, 28.05.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

100 000 лв. годишно харчи Община Русе, за да отстрани щетите след вандалски прояви в града. Само от началото на тази година са изразходвани 40 000 лв. за възстановяване на чешми, пейки, мантинели, лампи, изпочупени от недобросъвестни граждани.

Затова местната администрация планира изграждането на единен център за видеонаблюдение заедно с частни охранителни фирми , за да може да се противодейства на нарушителите.

За чистенето на графитите ще бъдат закупени специални машини, за да не се харчат допълнително средства за ангажирането на външни фирми. Заведени са и съдебни искове за щетите, нанесени на общинската собственост.

Пенчо Милков, кмет на Община Русе: Сухият шадраван беше изпотрошен, черният пред Операта. 15 000 лв. струваше ремонтът му. Вандализмът, това за мен е чума. Това е нещо, което създава грозна среда на живот, и не можем да го приемаме тихо. Ние изграждаме единен център за видеонаблюдение, който ще изглежда както ракетен център. Има софтуер, в който се разпознават струпвания, бягащи хора, които крадат. Всяко нещо ще бъде установявано.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал (Мадрид) отново е най-скъпият клуб в света
Реал (Мадрид) отново е най-скъпият клуб в света
Подпалиха кантората на частен съдебен изпълнител в Бургас
Подпалиха кантората на частен съдебен изпълнител в Бургас