НОВИНИ

Павел Колев: Месечният бюджет на Левски ще бъде намален с около 300%

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
12:56, 06.08.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Български футбол
павел колев месечният бюджет левски намален около 300

Председателят на Управителния съвет Павел Колев заяви, че месечният бюджет на Левски ще се намали с 300% в сравнение с този в началото на годината.

Той очаква бюджетът да е 500 - 600 хиляди лева месечно.

Колев каза, че вчера на едно продължително заседание са разпределени функциите на всеки в УС.

"Имахме вчера едно дълго заседание на Управителния съвет и основната част от това заседание беше именно разпределение на функциите вътре в самия Управителен съвет, както обсъждахме и вътрешния ред, по който ще функционира УС.

Как ще свикваме заседанията и в каква цикличност ще се събираме.

Аз като председател на УС ще имам задачата да свиквам заседанията и съответно да синхронизирам информацията, която е свързана с оперативното ръководене на ПФК Левски с останалите членове на УС.

Разбира се, всеки от моите колеги ще има конкретни задачи и ние ги анонсирахме още миналата седмица. В това отношение няма някаква съществена промяна. Финално ще можем да видим какво редукция на бюджета сме направили някъде в края на септември, по простата причина, че в последните два месеца основно от Наско Сираков беше извършена огромна по обем работа и тя бе свързана с разговори с футболистите за намаляване на техните възнаграждения. Също така водихме разговори с тях и за разсрочване на натрупаните до този момент задължения. Разговорите са свързани с нашия отчет, който трябва да направим пред УЕФА.

В момента правим калкулации, крайната ни цел по принцип е месечният бюджет на Левски да бъде сведен до нещо от порядъка на 500-600 000 лева, като в тези средства трябва да влязат и задължителните вноски към НАП. Отделно сме заделили една сума, която ще отива за разсрочени задължения, разбити на вноски, за да облекчим месечния бюджет.

На практика с около 300% ще се намали месечният бюджет и ние сме вече в този процес. Сега през август мисля, че сме някъде към 800 000 лева разходна част на бюджета, но това пак са някакви груби сметки. Тъй като голяма част от разходите за август ще бъда плащани през септември, затова в края на септември ще имаме повече какво сме постигнали всъщност като намаляване на бюджета", каза Колев.

Той уточни, че 200 000 лв. са били раздадени на футболисти, които в момента носят фланелката на клуба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама футболисти на Лудогорец са с COVID-19
Двама футболисти на Лудогорец са с COVID-19
Двама футболисти на Лудогорец с COVID-19
Двама футболисти на Лудогорец с COVID-19