НОВИНИ

Педагогически съветник: Максималната психическа стабилност на учениците онлайн е две седмици

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:30, 24.11.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Отново на училище в реална класна среда за големите ученици. Ден след връщането на децата в клас каква е ситуацията в столично 119-о училище и има ли страхове за персонала и децата?

В 1в клас трябва да има 24 ученици, в момента те са максимум 15. Дали са болни или под карантина все още не се знае, но това вероятно ще са едни от последните им часове в клас за 2020 г.

Учителката на децата сподели, че не се притеснява, защото те вече са преминали една седмица дистанционно обучение, тъй като са били под карантина. По думите ѝ те са справили добре, а с помощта на родителите - ще се получи и сега.

За момента тя подкрепя предложената от здравния министър мярка всички ученици да преминат на дистанционно обучение.

"Към момента може би "за", защото положението е много тревожно. Аз виждам колко деца отсъстват. Една голяма част от тях преминаха доброволно на обучение от разстояние", обясни учителката.

Зам.-директорът на училището Симеон Ангелов изрази съжаление, че при 5-и и 12-и клас ще има голямо натрупване на престой вкъщи, защото те от началото на ноември са дистанционно и по този начин ще прекарат цели два месеца в домовете си.

"Това, което забелязахме и при предишното дистанционно обучение, е че максималната психическа стабилност на учениците е максимум две седмици, след което те започват да се преуморяват, започват да усещат липсата на комуникация с приятели, на това да бъдат с хора, и всичкото това им се отразява на възможностите за възприятие", обясни педагогическият съветник Вирджиния Трайкова.

Зам.-директорът каза, че за последните четири седмици всяка седмица карантинира по два или четири класа и това опустяване по коридорите притеснява преподавателите. Въпреки това до този момент няма подадени заявления за отпуск поради притеснения.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледен базар радва русенци в COVID кризата
Коледен базар радва русенци в COVID кризата
Дневно 10-15 желаещи да дарят плазма във Варна, рязък спад на кръводаряването
Дневно 10-15 желаещи да дарят плазма във Варна, рязък спад на кръводаряването