НОВИНИ

Педро Пичардо донесе пето олимпийско злато в историята на Португалия

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 05.08.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
педро пичардо донесе пето олимпийско злато историята португалия
Слушай новината

Роденият в Куба, но състезаващ се за Португалия Педро Пичардо завоюва златото в дисциплината троен скок от Олимпийските игри в Токио.

Двукратният сребърен медалист от световни първенства покори олимпийския връх с резултат от 17.98 метра, което е нов национален рекорд на Португалия.

Освен това резултатът на Пичардо е вторият най-добър в историята на Олимпийските игри, като пред него остава единствено постижението на Кени Харисън от Атланта от 18.09 метра

Във финала Пичардо започна с два поредни опита от 17.61 метра, преди да дойде скокът, който му осигури и олимпийската титла.

Това е второ олимпийско злато в историята на Португалия в тройния скок, след като Нелсон Евора стигна до златния медал в Пекин през 2008 година.

Сребърният медал спечели Ямин Чжу от Китай, който записа личен рекорд от 17.57 метра, което го изстреля сред медалистите, след като преди това той се движеше 5-ти.

Бронзовото отличие пък имаше историческа стойност, тъй като то бе спечелено от Юг Фабрис Занго от Буркина Фасо. По този начин световният рекордьор в зала осигури на страната си първи медал от Олимпийски игри.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО призова да се ограничи поставянето на трета доза от ваксината срещу COVID-19
СЗО призова да се ограничи поставянето на трета доза от ваксината срещу COVID-19
Пламен Николов: Продължаваме преговорите за правителство
Пламен Николов: Продължаваме преговорите за правителство