НОВИНИ

Пеевски: Проверката на "златните паспорти" ще развенчае лъжите на олигархичния кръг "Капитал"

йордан цонев отговори кирил петков пеевски магнитски булгартабак
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 24.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Проверката на "златните паспорти" ще развенчае лъжите на олигархичния кръг "Капитал" за мое "участие" в подобни схеми и ще освети истинските участници в злоупотребите, заяви в позиция Делян Пеевски.

Днес Народното събрание прие изменение в Закона за българското гражданство за отмяна на инвестиционното гражданство и за пълна проверка на всеки един случай на издаден "златен паспорт". Според Пеевски изменението на закона е станало реалност благодарение на инициативата на ДПС, за която той и колегите му от партията многократно са настоявали.

Народното събрание сложи край на "златните паспорти"

"Удовлетворен съм, че усилията ни да докажем липсата на каквато и да е съпричастност на ДПС и в частност моя към схемите за предоставяне на инвестиционно гражданство най-накрая ще завърши с успех. Уверен съм, че проверката на "златните паспорти" категорично ще развенчае многобройните лъжи и манипулации на лица от олигархичния кръг "Капитал" относно моето "участие" в подобни схеми, както и ще извади на светло истинските участници в търговията със "златни паспорти". Многобройните им лъжи и манипулации успяха тенденциозно да заблудят и американската администрация, но аз съм убеден, че постепенно и тази заблуда ще бъде поправена, като твърдо вярвам в безпристрастността и правотата на американското правосъдие", заявява Пеевски.

По думите му отмяната на инвестиционното гражданство и пълната проверка на издадените "златни паспорти" е правилната крачка в тази посока.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО одобри разполагането на батальонни бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария
НАТО одобри разполагането на батальонни бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария
Възстановено е движението по път E79 след верижната катастрофа край Симитли
Възстановено е движението по път E79 след верижната катастрофа край Симитли