НОВИНИ

Пеевски за пожарите: Държавният глава липсва, премиерът и министрите си вършат работата перфектно

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:10, 19.07.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Делян Пеевски
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

Председателят на ДПС Делян Пеевски похвали правителството за начинът, по който си върши работата по борбата с пожарите и отправи критики към президента Румен Радев.

"Аз смятам, че премиерът, и вътрешният министър, и военният си вършат перфектно работата в момента - на място са. Държавният глава липсва. Такъв нямаме в момента. Разбрах, че премиерът ще свика консултативен съвет също и работата си върви. Вчера парламентът си свърши перфектно работата. Днеска си свърши работата", посочи той.

Пеевски отправи нова серия нападки към президента Румен Радев и попита защо съдебната власт не проверява кръга около него.

"Нека да видим първо дали ще се яви на изборите. Чакам го с неговите ковчежници да излязат на терена на политиката. Тепърва имам какво да кажа много за президента и за кръга около него. Това, което искам да си проверите, вие медиите, е дали съм получил отговор от институциите по въпросите, които зададох за президента и неговия кръг. Не съм получил! Кръгът "Капитал" много обича да обяснява за някакви зависимости да съдебната власт от мен. Интересно ми е тази съдебна власт защо не отговаря за Радев - страхуват ли се, треперят ли от него, какво ги страхува този Радев, какви зависимости с кой има? Чакам отговори за неговия кръг, който е много интересен и тепърва мистър Кеш ще има много отговори да дава по тези теми. Кой е мистър Кеш? Радев, разбира се. Защото знам, че е мистър Кеш. Проверете кръга му, как се е обогатил - свързаните с него съветници, проверете Копринков, роднините му, близките му, проверете един олигарх, който скоро беше награден за кой е купувал прекрасна къща за след мандата. Лично аз ще имам грижата да изнасям винаги истината за Радев и кръга му. Няма да позволя България да отиде на Изток", заяви Делян Пеевски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масов срив в IT мрежата по света
Масов срив в IT мрежата по света
НА ЖИВО: Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки в Банска Бистрица по БНТ 3
НА ЖИВО: Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки в Банска Бистрица по БНТ 3