НОВИНИ

Пентагонът не може да потвърди съобщенията за изпращане на севернокорейски части в Русия

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:10, 19.10.2024
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Слушай новината

Американският министър на отбраната Лойд Остин се обяви за намаляване на израелските удари в и около Бейрут, като посочи големия брой цивилни жертви.

В разговор с израелския си колега Йоав Галант, шефът на Пентагона е изразил облекчение, че премиерът Нетаняху е жив и здрав след нападението с дрон срещу дома му в Цезария.

Двамата министри на отбраната са направили преглед на реорганизацията на американските сили, включително разполагането на противоракетни системи в защита на Израел. На среща с колегите си от Г-7 в Неапол, Остин заяви, че не може да потвърди съобщенията за изпращане на севернокорейски части в Русия, за евентуално участие във войната с Украйна. По информация на Южна Корея - от петък Северна Корея е прехвърлила 1500 свои военни в руския Далечен изток за обучение и аклиматизация в местни бази, за участие във войната с Украйна.

Генералният секретар на НАТО Марк Рюте тази седмица също отбеляза, че на този етап няма доказателства за присъствие на Пхенян.

"Видях тези съобщения в медиите, към настоящия момент не мога да ги потвърдя. Това е нещо, което ще продължим да разследваме. Ако се окаже истина, това е сериозно, но показва, че Путин изпитва затруднения, че продължава да губи много хора. Казвал съм, че е загубил около 350 хиляди души - убити и ранени, според нас броят е много по-голям. Той отиде да проси от Северна Корея и Иран преди месеци, когато започна да изпитва сериозни проблеми с мунициите, така че сега би било същото и с хора. Повтарям, ако е истина, това ще е нещо сериозно, което ще продължим да следим", подчерта Лойд Остин - министър на отбраната на САЩ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Успешен старт за Берое 2016 и Монтана в НВЛ при мъжете
Успешен старт за Берое 2016 и Монтана в НВЛ при мъжете
Григор Димитров: Грийкспор играеше един от най-добрите мачове в кариерата си
Григор Димитров: Грийкспор играеше един от най-добрите мачове в кариерата си