НОВИНИ

Пещера "Добростански бисер" затваря за посетители заради неуредици между общ. Асеновград и РИОСВ-Пловдив

пещера добростански бисер затваря посетители заради неуредици общ асеновград риосв пловдив
Снимка: Община Асеновград
bnt avatar logo
от БНТ
16:54, 23.05.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Пещера "Добростански бисер" няма да отвори врати за посетители - съобщиха от община Асеновград. Причината е изтичането на договорните отношения с Регионалната инспекция на околната среда и водите - Пловдив.

Община Асеновград е в готовност, при подписване на нов договор, обектът да бъде отворен незабавно, като за целта са налични нужните ресурси. Ситуацията е безпрецедентна, тъй като това се случва за първи път, откакто пещерата е обособена и обезопасена, за да приема туристи.

Веднага, след приключване на договора през декември 2021 г., от страна на ОП "Туризъм" към община Асеновград, е изпратено уведомление до РИОСВ - Пловдив, с желание същият да бъде подновен. Писмен отговор и обратна връзка към настоящия момент липсва.

Кметът на Асеновград Христо Грудев е уведомил за това министъра на околната среда и водите. От предприятието подчертават, че до момента към работата на пещера "Добростански бисер" няма отправени предписания, препоръки или забележки. Срокът на договора е бил две години.

Община Асеновград и ОП "Туризъм" уверяват, че ще направят всичко по силите си скоро въпросът да бъде разрешен, за което туристите ще бъдат уведомени своевременно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три медала за България от Олимпиадата за спортисти с увреден слух в Бразилия
Три медала за България от Олимпиадата за спортисти с увреден слух в Бразилия
Левски се събира на Могилката по повод 108 години от основаването на клуба
Левски се събира на Могилката по повод 108 години от основаването на клуба