НОВИНИ

Петър Ганев: За момента няма план как Левски да изплати старите си задължения

петър ганев момента план левски изплати старите задължения
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 15.11.2022
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

"Клубът към момента е напълно изряден към държавата. Заплатите се плащат навреме, с тях се плащат осигуровки и ДДС. Въпросът е какво правим със старите задължения. Ясен план как да покрием всички стари задължения няма, това е и причината да търсим някакви решения. Най-вероятно това ще е основната тема през следващите седмици, когато трябва да се формира нова структура на управление, която трябва да е подплатена с конкретни планове и стъпки". Това заяви членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев след Общото събрание на акционерите на клуба.

Ганев коментира как е протекло заседанието.

"Беше едно доста откровено събрание, каквито са през последните три години, откакто Наско Сираков е мажоритарен собственик. Промяната е в Надзорния съвет, има един нов член - г-н Антон Краус. Той е от дълго време в ложата на клуба, мисля, че има диамантена карта, така че голяма част го познават от тези, които гласуваха за него. От тук-нататък е въпрос как ще функционира Надзорният съвет, дали ще се правят промени в Управителния съвет и как ще функционира занапред клуба. Обсъждаха се много от проблемите в клуба, предизвикателствата, доста честно и откровено бяха казани нещата. Не е бил изваден детайлен план как да излезем от тази ситуацията, в момента такъв няма. Въпросът е дали ние можем да направим такъв, разбира се, с участието на изпълнителния директор и УС. Предизвикателствата остават", каза той след неговия край.

Относно задълженията на Левски към бившия собственик Васил Божков Ганев заяви:

"Беше маркирана тази тема, но тя не е основна. Посланието от днес не трябва да бъде обвързвано с дълговете към г-н Божков. Относно смяната на собствеността - знаете, че има интерес, който е публично изявен. Към момента няма нищо ново. Тази тема остава отворена".

Ганев изтъкна и че Божков няма нищо общо с подготвителния лагер в Дубай, който Левски ще проведе през зимната пауза в първенството.

"Няма нищо общо с г-н Божков този лагер. Дубай предлага много добри условия, които са много добре познати на нашия старши-треньор. Имаме два спонсора, които целеви са дали пари, покриват целия разход. Те ще бъдат обявени, но имат право да бъдат обявени по най-добрия начин. Важното е, че това не е от текущите приходи на клуба, това са целеви пари от спонсори, които нямат нищо общо с г-н Божков".

"Мисля, че привържениците разбират ситуацията, днес почти не са се коментирали резултатите и спортно-технически теми. Има напрежение във всеки един привърженик на Левски как да се измъкнем от тази ситуация, и това е вече повече от две години. По темата за ТВ правата - сега не е моментът, но със сигурност това, което клубът получава, е много подценено спрямо това, което клубът заслужава", завърши членът на Надзорния съвет.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста шофьора, който блъсна и предизвика смъртта на дете в Бузовград
Съдът остави в ареста шофьора, който блъсна и предизвика смъртта на дете в Бузовград
Община Пловдив дава 390 000 лева за ремонти на Гребната база
Община Пловдив дава 390 000 лева за ремонти на Гребната база