НОВИНИ

Петър Тодоров е назначен за главен секретар на МВР

предлагат петър тодоров главен секретар мвр
bnt avatar logo
от БНТ
17:49, 06.08.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

На основание решение на Министерския съвет, със свой указ президентът Румен Радев назначи Петър Тодоров за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на главен комисар Тодоров документа за назначаването му на длъжността. Главният секретар беше представен официално пред ръководителите на дирекции и служби в МВР от министър Рашков и заместник-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Петър Тодоров е с дългогодишен професионален стаж в системата на МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в Областната дирекция на МВР в Пловдив. Завършил е висшето си образование във ВНВУ "Васил Левски" – Велико Търново.

От октомври 1989 година започва едногодишен оперативен курс в Академията на МВР, където се обучава и през следващите две години.

От септември 1992 година започва работа като разузнавач към "Магистрална полиция". През 1998 става началник на група в сектор "Криминална полиция" в Трето РУ - Пловдив, а от 2003 година ръководи сектор "Престъпления по пътищата" в пловдивската дирекция на МВР.

От октомври 2005 година е началник на Първо РУ – Пловдив и е на този пост до назначаването му за заместник-директор на ОДМВР - Пловдив на 20.05.2021 година. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 25.06.2021 година е временно преназначен за директор на дирекцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ямайската щафета при жените се завърна на олимпийския връх
Ямайската щафета при жените се завърна на олимпийския връх
АБВ настояват ЕК да даде подробности за COVID имунизацията
АБВ настояват ЕК да даде подробности за COVID имунизацията