НОВИНИ

Петима души са с повдигнати обвинения за смъртта на Матю Пери

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:47, 16.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Обвинения в престъпление са повдигнати срещу петима души във връзка със смъртта на звездата от сериала "Приятели" Матю Пери.

Сред тях са двама лекари и личен асистент на актьора. Разследването, което започна през май, е установило широка криминална мрежа, която е снабдявала Матю Пери с големи количества от лекарството кетамин, което се отпуска само срещу рецепта.

54-годишният Пери почина в дома си в Лос Анджелис през октомври. Аутопсията установи, че причината е "остри ефекти" от приема на кетамин. Лекарството е със силно успокоително действие и заедно с други фактори е станало причина актьорът да загуби съзнание и да се удави в джакузито си. Американският прокурор Мартин Естрада съобщи, че от септември до октомври миналата година обвиняемите са доставили на Матю Пери 20 флакона кетамин срещу сумата от 55 000 долара в брой.

"Мрежата включва асистент, сътрудник, двама лекари и доставчик на лекарства, известна като "Кралицата на кетамина". Повдигнахме обвинения срещу петимата. Тези обвиняеми се възползвали от проблемите със зависимостта на г-н Пери, за да се забогатеят. Те са знаели, че това, което правят не е редно и че представлява голям риск за Матю Пери, но въпреки това са го извършили", каза Мартин Естрада, прокурор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овладян е пожарът в местността Бармук баир край Сливен
Овладян е пожарът в местността Бармук баир край Сливен
Продължават преговорите за постигането на примирие в Газа
Продължават преговорите за постигането на примирие в Газа