НОВИНИ

Слънчево, но по-малко горещо време в последния ден от работната седмица

bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 16.08.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западните и централни части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, а в източните райони, където и през втората половина от деня ще остане слънчево, умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 39°, в София - около 34°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 28° до 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще има купеста облачност, по-значителна около и след обяд, когато над масивите в западната и централна част от страната ще се развива и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде от север-североизток, в по-ниските планински части - слаб, а по високите била и върхове - по-често умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието - умерен от изток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски на морския бряг.

През първите дни от новата седмица в Източна България ще се задържи слънчево с максимални температури до 35°-36° и умерен източен вятър. Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, и на повече места в югозападните райони ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Има повишена вероятност за локални интензивни и значителни по количество валежи. Дневните температури още малко ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кредитът за 150 млн. лв.: Един е задържан, не могат да открият Гайтански и Мавродиев
Кредитът за 150 млн. лв.: Един е задържан, не могат да открият Гайтански и Мавродиев
Трети пореден успех за България на Балканиадата по волейбол за мъже до 20 г.
Трети пореден успех за България на Балканиадата по волейбол за мъже до 20 г.