НОВИНИ

Петима лични лекари ще бъдат тествани в Банско

bnt avatar logo
от БНТ
07:08, 15.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.

470 души са се тествали в Банско през първите три дни на кампанията по масово изследване на населението за коронавирус. Заради големия брой желаещи да се подложат на тест, вчера от Националния оперативен щаб обявиха идея личните лекари да бъдат включени също в изследването, като и те започнат да взимат проби за COVID-19.

Днес за 4-ти пореден ден ще продължи масовото тестване на населението на Банско. Петима са личните лекари, които се грижат за населението в курорта.

Д-р Георги Кушлев, общопрактикуващ лекар в Банско: Ние откликнахме на призива на ген. Мутафчийски, който бе отправен към личните лекари в Банско. Вчера се събрахме и петимата, макар че имахем някакви разногласия, не всеки от нас беше съгласен да се включи в тестването. В крайна сметка и петимата решихме да се включим в тази кампания за масово тестване на населението от града, като имаме готовност товяа да стане след Великденските празници.

Единственото изискване на лекарите е да им се осигури предпазно облекло, маски, ръкавици и дезинфектанти, за да са по-спокойни при провеждането на тестването.

Всеки от личните лкекари ще тества собствените си пациенти.

Лекарите сами ще взимат кръв, а тестовете ще се извършват в собствените им кабинетии. Ще се определят часове, в които ще се извършва тестването.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шеста положителна проба за COVID-19 в Паничерево, селото е под карантина
Шеста положителна проба за COVID-19 в Паничерево, селото е под карантина
60 секунди без COVID-19: Безплатна виртуална разходка из Марс
60 секунди без COVID-19: Безплатна виртуална разходка из Марс