НОВИНИ

Петра Влъхова спечели нощния слалом в Куршевел от Световната купа по ски алпийски дисциплини

Носителката на Световната купа през 2023 година Шифрин завърши втора

петра влъхова спечели нощния слалом куршевел световната купа ски алпийски дисциплини
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
07:44, 22.12.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Петра Влъхова триумфира в нощния слалом в Куршевел от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Словачката, която беше втора след първия манш завърши за 1:48.14 минути (55.41 и 52.73 секунди) и триумфира с втори успех в слалома през настоящия сезон.

28-годишната Влъхова изпревари с 0.24 секунди Микаела Шифрин, която беше на лидерската позиция след първата част от състезанието във френския курорт. Американката имаше 17 стотни преднина, но Петра Влъхова демонстрира изключително агресивен стил в тежките условия в Куршевел.

"Това е великолепна победа за мен. Чувствам се страхотно и имам голяма увереност. Демонстрирах много добро каране в последните кръгове, но все нещо не ми достигаше. Работихме усилено с всички в моя отбор. Те винаги ме подкрепят. Доказах колко бърза мога да бъда и това наистина ме радва. Доста важна победа за мен и екипа", заяви Влъхова след края на надпреварата.

Носителката на Световната купа през 2023 година Шифрин финишира за 1:48.38 минути (55.24 и 53.14 секунди), като не можа да запише четвъртата си победа за сезона. Катарина Трупе се нареди на трета позиция в Куршевел, завършвайки за 1:50.20 минути (56.90 и 53.30 секунди).

В генералното класиране за Големия кристален глобус продължава да води Микаела Шифрин със 700 точки, пред италианката Федерика Бриньоне с 557. Влъхова е на третата позиция с 491 точки. В подреждането в дисциплината слолом лидерка е Шифрин с 330 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глад в Газа: В северните части вече няма работеща болница
Глад в Газа: В северните части вече няма работеща болница
Продължават претърсванията на кораба "Верила"
Продължават претърсванията на кораба "Верила"