НОВИНИ

Петзвезден Реал (Мадрид) не остави шансове на Шахтьор в Украйна

петзвезден реал мадрид остави шансове шахтьор украйна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:12, 20.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Рекордьорът по спечелени трофеи в Шампионската лига Реал (Мадирд) очаквано не се затрудни при визитата си на Шахтьор (Донецк) в Украйна и спечели с разгромното 5:0.

Нулевото равенство на Олимпийския стадион в Киев бе нарушено в 37-ата минута, когато Лукас Васкес центрира в наказателното поле към Карим Бензема. Топката бе пресечена от капитана на домакините Серхий Кривцов, който в опит да изчисти си отбеляза нелеп автогол.

В 51-ата минута триходова комбинация между Бензема и Модрич завърши с подаване към Винисиус, който изведен очи в очи със стража Трубин реализира за 2:0 в полза на гостите от Мадрид.

Пет минути по-късно бразилската перла в състава на Карло Анчелоти направи силен индивидуален рейд в наказателното поле на Шахтьор, преминавайки през цялата отбрана в "оранжево-черно", и със силен изстрел от малък ъгъл покачи на класическото 3:0.

В 65-ата минута Винисиус се озова в ролята на асистент, когато подаден в пеналтерията на украинците към Родриго, който с безпощаден удар разпечата вратата на Трубин.

Крайното 5:0 оформи Карим Бензема в добавеното време на срещата след хубав извеждащ пас на Маркос Асенсио и техничен завършващ удар по земя.

Успехът прати Реал на второто място в група "D" с актив от 6 точки, колкото има и първият Шериф (Тираспол), но молдовците са лидери заради победата си на "Бернабеу". Шахтьор пък е последен в класирането с едва една спечелена точка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер приземи Шериф (Тираспол), но молдовците остават начело в групата
Интер приземи Шериф (Тираспол), но молдовците остават начело в групата
Два гола на Меси измъкнаха ПСЖ срещу РБ Лайпциг в мач с много обрати
Два гола на Меси измъкнаха ПСЖ срещу РБ Лайпциг в мач с много обрати