НОВИНИ

ПФК Ботев Пд с инициатива за приобщаване на цели семейства към "жълто-черната" идея (ВИДЕО)

От пловдвския клуб се стремят усилено да популяризират футбола сред децата, като освен това се опитват да привлекат все повече семейства да посещават заедно мачовете на "канарчетата" на "Колежа"

пфк ботев инициатива приобщаване цели семейства жълто черната идея видео
bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 12.01.2024
Чете се за: 05:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-старият футболен клуб в България Ботев Пловдив все повече насочва вниманието си и към привържениците, като вече има изграден модел, който приобщава феновете и техните семейства към "жълто-черната" идея, която за много хора се е превърнала в начин на живот.

Мечтата на няколко поколения фенове на "канарчетата" отборът да има свой модерен стадион вече е факт, а от друга страна те показват своята лоялност към клуба, пълнейки на всеки мач трибуните на новия си дом „Колежа“

Именно това провокира ръководството на клуба да заработи в насока, приобщаваща аудиторията на феновете, защото все пак футболът не е само 90 минути на терена, а много повече - той е празненство за целия град, за семействата, които спокойно да доведат децата си на стадиона. Управляващите фактори в Ботев Пд се надяват да променят концепцията, че футболът е само за крайния фен, и че спортът се асоциира предимно с лошите навици, алкохола и лошите думи.

"Ние за последната година направихме страшно много, за да привлечем най-малките - тези, които ще са бъдещето поколение, което ще застане на тези трибуни, които построихме и в момента имаме едно от най-прекрасните съоръжения в страната и за това е наш дълг да ги напълним със следващото поколение. Идвайки на стадиона, те не пристигат 2 минути преди мача. Напротив, ние ги подканваме да пристигнат до час и половина-два по- рано, като организираме различни активности и за децата. Ние имаме, може би и най-добре развитата клубна медия в България. Имаме екип от специалисти, които заснемат за всеки мач специално видео, в което вкарваме аудиторията. Хората обичат да се виждат, обичат да се чуват, обичат да бъдат забелязвани. Заради това започнахме да правим кратки интервюта, имаме си водеща на цялата продукция, която излиза на терен и среща семействата. Задава им различни въпроси и просто се опитва да ги въвлече в цялото настроение", разказва за БНТ Мими Вишева - мениджър партньорство и спонсорство в ПФК Ботев Пд.

Приобщаването на цели семейства заедно да посещават мачовете на стадиона е факт, а пример за това е семейството на Йордан Добрев, в което 2-годишният Георги е четвърто поколение ботевист и не пропуска мачове на Ботев Пловдив.

"Ние сме много радостни за новия стадион. Борихме се за това дълги години. Дълги години излизахме на протести и го заслужихме този стадион. Сега ни е кеф, готино ни е. Можем да ходим спокойно с него, да му изрисуват личицето, да си играе с талисмана. Той още малко го е страх, но има тениска с пилето и ще се научи. Има всякакви активности на стадиона. Събираме се цялото семейство и отиваме. Абсолютно безопасно е. Това е повече от религия. За нас е семейството и Ботев, друго няма", разказва бащата на младият привърженик на "канарчетата".

Освен това от клуба предлагат и тренировки за деца между 4 и 14-годишна възраст, които не се занимават активно със спорт и не участват в клубната школа.

"Казва се Футболно училище Ботев. Там не е важно дали си момче, момиче, на каква възраст си, и дали имаш талант. Там всеки е добре дошъл да потренира с треньорите от академията. И смея да кажа, че в момента два пъти в седмицата имаме около 200-250 деца, които идват и тренират в това аматьорско футболно училище. Като от тази година също така, отворихме филиала в различни училища в Пловдив. Това е един проект, който е в развитие и е насочен към младата аудитория", коментира още Мими Вишева.

Ръководството на Ботев Пловдив вярва, че популяризирането на спорта при децата е най-ценното нещо и се надяват, че техните усилия ще помогнат на много семейства да култивира в най-младите отношението към спорта с нужния позитивизъм.

Целия материал по темата гледайте във видеото!

Автор: Мария Павлова-Кръстева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ос на съпротива: Хутите, Хамас и Хизбула срещу Израел и САЩ
Ос на съпротива: Хутите, Хамас и Хизбула срещу Израел и САЩ
След жестокостта в Пловдив: Унизителни видеоклипове с момченцето са иззети от телефона на мъжа
След жестокостта в Пловдив: Унизителни видеоклипове с момченцето са иззети от телефона на мъжа