НОВИНИ

След жестокостта в Пловдив: Унизителни видеоклипове с момченцето са иззети от телефона на мъжа

Според обвинението двамата системно са упражнявали физическа и вербална агресия към детето

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 12.01.2024
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Ужасяващ случай на жестокост в Пловдив. Петгодишно момче е било малтретирано и обезобразено от майка си и мъжа, с когото жената живее на семейни начала, съобщиха от прокуратурата. Според обвинението системното домашно насилие е застрашавало живота на детето.

Унизителни видеоклипове с момченцето са иззети от телефона на мъжа.

Стела Алексиева и партньорът ѝ Петър Чернев бяха доведени с белезници в съдебната зала. Жената остана безмълвна пред медиите, но мъжът заяви, че се разкайва.

"Съжалявате ли?"

"Да"

Оказа се, че Петър Чернев е осъждан два пъти за наркотици. През последната година майката и петгодишният й син - аутист, живеели в неговото жилище. Според обвинителния акт двамата системно са упражнявали физическа и вербална агресия към детето.

"Действително от събраните доказателства до момента не може да се изведе категоричен извод как точно е получена телесната повреда т.е. механизмът, по който е сторено деянието", каза Бригита Байрякова - прокурор.

Сигнал към институциите подава в началото на седмицата близка роднина на детето, която забелязала голяма рана на главата на момченцето. Според обвиняемите обаче детето само се е изгорило на душа в банята. След спешната намеса на полиция и социални служби то е настанено в защитено жилище.

"Към момента е предприета мярка на закрила спрямо детето и то е на сигурно място с подкрепа от специалисти", каза Гергана Тошкова- началник отдел „Закрила на детето“- Пловдив.

В телефона на обвиняемия Чернев разследващите са открили множество видеоклипове с упражнявано насилие и унизителни сцени с малкото момченце. Въпреки че социални работници са работили с детето, те не са отчели, че то е в риск или жертва на домашно насилие.

"Семейството е ползвало социални услуги в една от услугите в община Пловдив. Детето е работило с психолог и логопед от лятото на 2023 година. Колегите са преценили, че по-трудно се общува с него. В този период ние нямаме данни за насилие", обясни Гергана Тошкова, началник отдел "Закрила на детето" Пловдив.

До дни на момченцето ще бъде направена операция в университетската болница на Пловдив, уточниха от прокуратурата.

Автор: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПФК Ботев Пд с инициатива за приобщаване на цели семейства към "жълто-черната" идея (ВИДЕО)
ПФК Ботев Пд с инициатива за приобщаване на цели семейства към "жълто-черната" идея (ВИДЕО)
Искрен Митев: ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" си правят алтернативно мнозинство
Искрен Митев: ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" си правят алтернативно мнозинство