НОВИНИ

ПФК Славия ще издигне кандидатурата на Михаил Касабов за президент на БФС

бфс внесе документите вписването михаил касабов президент централа
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:08, 19.02.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

На заседание на Съвета на директорите на ПФК Славия се взе решение да бъде издигната кандидатурата на Михаил Касабов за президент на Българския футболен съюз (БФС) на предстоящия Конгрес, съобщиха от Белия клуб.

Касабов в момента е временно изпълняващ функциите на ръководител на централата след подадената оставка на Борислав Михайлов през декември 2023 година.

Припомняме ви, че юристът отново заемаше тази роля в периода октомври 2019 - август 2021, когато отново Михайлов беше в оставка.

Михаил Тодоров Касабов, както е пълното му име, е роден 22 март 1955 година в София. Свързан е с футбола и с БФС вече 44 години, като има огромен опит като администратор и ръководител. През 1979 г. започва работа почасово в Международния отдел на БФС. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет "Климент Охридски през 1982 година.

В продължение на година и половин той работи в международния отдел на ПФК Левски, а след това в продължение на четири години е вицепрезидент на клуба.

През 1995 година Касабов е избран за вицепрезидент на БФС и остава на тази позиция по време на управлението на Иван Славков и при наследилия го Борислав Михайлов.

След като последният подава оставка за първи път на 18 октомври 2019, Михаил Касабов е избран за временно изпълняващ длъжността президент на БФС до насрочване на нов конгрес.

Футболният функционер е човекът, който се смята за близък приятел на вече починалия легендарен германски играч Франц Бекенбауер, който гостува многократно у нас по покана на Касабов, на когото се дължат и отличните контакти на БФС с Германския футболен съюз (ГФС), както и с германски компании за спортна екипировка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа затруднява движението на АМ "Тракия"
Катастрофа затруднява движението на АМ "Тракия"
Калин Стоянов за Левски: Днес се прекланяме пред силата на духа и идеала
Калин Стоянов за Левски: Днес се прекланяме пред силата на духа и идеала