НОВИНИ

Пирин Благоевград навакса два гола пасив и стигна до точка при гостуването на Крумовград

"Орлетата" измъкнаха точката с гол на Венцислав Бенгюзов.

Пирин Благоевград Крумовград
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:13, 17.03.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Пирин Благоевград навакса два гола пасив, за да стигне до равенството 2:2 при гостуването си на Крумовград в среща от 25-ия кръг на Първа лига. "Орлетата" измъкнаха точката с гол на Венцислав Бенгюзов в 83-ата минута.

В 7-ата минута играчите на Станислав Генчев поведоха в резултата. Калоян Пехливанов намери Александър Колев с прецизно подаване зад защитата на "орлетата", голмайсторът на Крумовград свали с гърди към Диего Рапосо, който овладя и веднага шутира неспасяемо в долния ляв ъгъл на Максим Ковальов за 1:0. Първоначално страничният арбитър вдигна флага си за засада на Колев, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР попадението бе признато.

Само минута след това домакините реализираха втори гол. Арно Лузайадио не се справи при опит за изчистване с глава след центриране отдясно и топката попадна в Джунейт Али, чийто завършващ удар с левия крак рикошира в тялото на Лазар Боянов и влетя в мрежата на Пирин – 2:0.

Александър Колев можеше да направи преднината класическа, като стреля с глава, но топката срещна гредата.

Във втората минута от добавеното време на първата част гостите от Благоевград получиха право да изпълнят дузпа. Данило Полонский залъга Калоян Пехливанов в наказателното поле на Крумовград и бе фаулиран, а главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Андрей Йорданов се зае с изпълнението на наказателния удар и не сбърка, за да намали изоставането на своя отбор.

В 83-ата минута пък Пирин стигна и до равенството, когато влезлият като резерва през втората част Венцислав Бенгюзов получи отляво в наказателното поле на Крумовград и отправи прецизен удар по диагонала, който не остави шансове на стража на домакините.

Крумовград остава непобеден от началото на пролетния дял на шампионата и запазва осмата си позиция в класирането с актив от 35 точки, колкото има и седмият Арда Кърджали. Пирин е 14-и в подреждането с 22 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху се зарече да елиминира Хамас и обвини в къса памет западните си съюзници
Нетаняху се зарече да елиминира Хамас и обвини в къса памет западните си съюзници
Руският посланик в Букурещ беше извикан в румънското външно министерство
Руският посланик в Букурещ беше извикан в румънското външно министерство