НОВИНИ

Пиронкова ще трябва да играе в квалификациите на "Australian Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:09, 23.12.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
пиронкова играе квалификациите australian open

Първата ракета на България, Цветана Пиронкова няма да може да разчита на така наречения "защитен ранкинг", за да намери място в основната схема на турнира Australian Open.

Именно по този начин пловдивчанката влезе в основната схема на турнира US Open през лятото, където направи истински фурор при завръщането си на корта, достигайки до 1/4 финалите.

Този път обаче Цвети няма да може да разчита на "защитен ранкинг" и ще трябва да премине през квалификациите. В момента българката е 20-та извън квалификациите, докато в световната ранглиста се намира под номер 123.

В Австралия няма да участват две тенисистки, които са част от топ 100. Едната е Тейлър Таузънд, която е бременна, а другата е Карла Суарес Наваро, която обяви край на кариерата си през септември. Няколко месеца по-късно испанката пък обяви, че е била диагностицирана с болестта на Хочкин.

Както вече стана ясно квалификациите за Australian Оpen ще стартират на 10 януари в Дубай. Освен Пиронкова, място в пресявките имат още три българки в лицето на Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова.

Въпреки това участието на нито една от нашите сънароднички не може да бъде потвърдено на сто процента, заради динамичната ситуация, свързана с пандемията от COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 500 000 са жертвите на COVID-19 в Европа
Над 500 000 са жертвите на COVID-19 в Европа
Григор Димитров с поздрав за жителите на Хасково
Григор Димитров с поздрав за жителите на Хасково