НОВИНИ

Пловдивската полиция задържа мъж, превозвал мигранти

bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 13.07.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Шофьор, превозвал група незаконно преминали границата ни чужденци, е заловен тази сутрин на територията на ОДМВР-Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на МВР-Пловдив. Действията са в рамките на стартиралата специализирана операция в цялата страна по разпореждане на министъра на вътрешните работи и под ръководството на прокуратурата.

Около 8 ч. в района на 133-тия км на АМ „Тракия”, посока София, патрулиращ екип на моторизирано звено „Сигма” подал светлинен и звуков сигнал за спиране на ван „Шкода” с транзитни номера. Колата обаче продължила по пътя си с увеличение на скоростта и в района на 126-ти км се насочила към село Труд.

Веднага е последвана от служителите, а информацията за неподчинението на водача – подадена чрез дежурната оперативна част на най-близките автопатрули. Край селскостопански двор автомобилът е заграден и принудително спрян, а опитът на шофьора да избяга е предотвратен в резултат на професионалните действия на униформените.

Установена е самоличността му – 20-годишен от бургаско село, регистриран в полицията за кражба. В управлявания от него автомобил са открити седем млади мъже без документи за самоличност, определящи се като сирийци. Пробата за наркотици на шофьора е реагирала положително на амфетамин и метамфетамин. Той е задържан за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство по чл. 281 от Наказателния кодекс.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясна е групата на Черно море за гостуването на Арда от откриващия кръг на Първа лига
Ясна е групата на Черно море за гостуването на Арда от откриващия кръг на Първа лига
Температурен рекорд от 39,5 градуса на сянка е отчетен в Русе
Температурен рекорд от 39,5 градуса на сянка е отчетен в Русе