НОВИНИ

Свилен Нейков пред БНТ: Световното първенство по гребане за младежи до 23 г. в Пловдив е отлична реклама за България

свилен нейков бнт световното първенство гребане младежи пловдив отлична реклама българия
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 13.07.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Над 1200 гребци пристигат у нас, за да се включат в световното първенство по гребане за младежи до 23 години, което ще се проведе на Гребния канал в Пловдив между 19 и 23 юли.

В предаването "Денят започва" по БНТ председателят на БФ Гребане Свилен Нейков сподели, че шампионатът е една отлична реклама за България, а освен това гарантира и финансови ползи за града домакин - в случая Пловдив.

На първенството България ще бъде представена от само три лодки - двойката Иван Янкулов и Цветомир Малинов, двойка скул лека категория Станислав Григоров и Иван Йорданов и на скиф ще гребе Емил Нейков.

Според Нейков това се дължи на липсата на популярност на гребането у нас, като самият той се надява, че световното първенство може да послужи като вдъхновени за подрастващите.

"Този спорт не е достатъчно добре познат в България, както в световен аспект, но въпреки това ще привлече голям брой участници и ще има голяма конкуренция. Това ще бъде добре и за нашите подрастващи, тъй като се надяваме да "запалим" техните сърца за нашия спорт", коментира Свилен Нейков.

Пловдив ще приеме общо 12-о голямо първенство по гребане в историята си това прави организацията на събитието далеч по-плавна. Това сподели председателят на организационния комитет на събитието Иван Попов.

"Ние имаме наистина сериозен опит като организационен комитет. Няма промени в екипа и вече сме готови. Този следобед имаме първа официална среща на канала. Повече от половината състезатели вече са тук и тренират. Очакваме едно добре подготвено и проведено световно първенство", сподели Иван Попов.

Полуфиналите и финалите от световното първенство по гребане за младежи до 23 години в Пловдив ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 на 22 и 23 юли!

Цялото интервю със Свилен Нейков и Иван Попов гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Улица в София ще носи името на Борис Карадимчев
Улица в София ще носи името на Борис Карадимчев
Развръзка със секс скандала, свързан с водещ от Би Би Си
Развръзка със секс скандала, свързан с водещ от Би Би Си