НОВИНИ

По-често слънчево и горещо време през новата седмица

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 20.08.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево и горещо време ни очаква за пореден ден. Максималните температури ще са между 33° и 38°, малко по-ниски по Черноморието. Ще продължи да духа слаб североизточен вятър, в източната половина от страната, включително и по Черноморието - умерен.

През нощта временно ще стихне, но утре в югоизточните райони ще бъде още-по ветровито, спрямо днес. Ще се задържи слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, като малка вероятност за краткотрайни валежи има главно в крайните западни планински райони

Температурите още ще се повишат и следобед ще бъде опасно горещо. В сила е код жълто за максимални стойности между 34° и 39°, в София - около 34°, малко по-ниски отново по Черноморието - от 29° до 34°. И там ще преобладава слънчево време. Ще бъде много ветровито с умерен - в южните райони - временно силен североизточен вятър. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

И в планините ще бъде предимно слънчево, с по-значителна купеста облачност в следобедните часове, когато на изолирани места в Западна България ще превали.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите в курортите ще са от 23° на Алеко до 26° в Боровец и Пампорово.

Слънчево и горещо ще се задържи времето и на Балканите. Купеста облачност ще се развива в планините и там се очакват изолирани превалявания.

У нас, до края на работната седмица ще бъде по-често слънчево и горещо с температури между 33° и 38°. Краткотрайни превалявания са възможни във вторник - главно в планинските райони, в четвъртък - в Северна България и планините, както и в събота - в югозападните планински райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тихомир Иванов не успя да премине квалификациите в скока на височина на световното по лека атлетика в Будапеща
Тихомир Иванов не успя да премине квалификациите в скока на височина на световното по лека атлетика в Будапеща
Заради път в окаяно състояние: Бургазлии излязоха на протест
Заради път в окаяно състояние: Бургазлии излязоха на протест