НОВИНИ

По-строги мерки срещу коронавируса във Франция, Италия и Испания

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
09:26, 10.10.2020
Чете се за: 00:56 мин.
По света

От днес френските власти въвеждат максимална степен на тревога за зараза от коронавирус в градовете Лион, Лил, Гренобъл и Сент Етиен.

Най-висока степен на тревога за коронавирус във Франция означава затваряне на барове и ресторанти като в Париж тази седмица и Марсилия миналия месец.

Нуредин Аушиш - управител на кафене в Лион: За сутрешното кафе някои клиенти са на разстояние 5-6 метра. Не виждам защо да затварям, особено сутрин. Вечер, разбирам , терасите са пълни, но сутрин е малко сложно.

В цяла Франция е забранено събирането на повече от 10 души, забранени са и тържествата за сватби и други празнични мероприятия в места под наем. Маските са задължителни на закрито, на места са в сила и допълнителни ограничителни мерки. В Париж и околностите му маските са задължителни и на открито за лица над 11 години. Същото правило е в сила и за стотици други населени места, включително Тулуза, Ница, Лил и Лион.

СНИМКИ: БГНЕС

Маските са задължителни на открито и в цяла Италия, с изключение на частните домове. Всички деца над шест години трябва да покриват устата и носа при придвижване в училищните сгради.

Провинция Латина край Рим въведе допълнителни ограничения, включително вечерен час от полунощ за барове и ресторанти, събиране до четири души на маса в заведение и до 20 на празненства и религиозни церемонии.

Близо пет милиона жители на испанската столица Мадрид и 9 околни населени места отново са под карантина и могат да напускат квартала си само за ходене на работа, на училище или по здравословни причини.

Швеция не прилага затваряне, но повечето хора спазват доброволна социална дистанция и работят от вкъщи при възможност. Забранени са събиранията на повече от 50 души, властите призовават хората над 70 към самоизолация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден брой двойки ще си кажат "да" в Пловдив днес
Рекорден брой двойки ще си кажат "да" в Пловдив днес
Експлозия на резервоар за гориво в Бейрут
Експлозия на резервоар за гориво в Бейрут