НОВИНИ

По-строги мерки в Кипър след нов рекорд на заразени

кипър променя условията допускане български граждани
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:18, 30.12.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

За трети пореден ден днес в Кипър бе поставен рекорд на броя новозаразени от началото на пандемията. На извънредно заседание снощи правителството прие допълнителни по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, които влизат в сила от днес.

Със 7 нови мерки правителството засилва контрола върху местата с голямо събиране на хора, както и върху пристигащите в страната.

От днес се въвежда допълнителен отрицателен 24-часов бърз тест за влизане в нощни клубове, танцови и музикални центрове, сватби, кръщенета, банкети, като само ваксинирани могат да присъстват в тях.

МВнР: Кипър въвежда задължителен PCR тест за всички пристигащи чуждестранни граждани

Също от днес се определя максимален брой от 300 души в ресторанти и развлекателни заведения. Те трябва да останат седнали, танците са забранени.

От 4 до 15 януари догодина всички пътуващи за Кипър трябва да преминат PCR тест 48 часа преди полета си. След кацането си на летището те също трябва да направят такъв тест.

Затягането на мерките в Кипър в навечерието на новогодишните празници е предизвикано от рязкото влошаване на епидемиологичната обстановка от началото на седмицата.

Само за последните три дни новите положителни случаи надхвърлиха 7000. Днес здравното министерство обяви рекордните от началото на пандемията 3002 новозаразени, които са с близо 800 повече от откритите във вторник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се заповед за нови срокове на бустерната доза срещу COVID-19
Очаква се заповед за нови срокове на бустерната доза срещу COVID-19
Димитър Кузманов с първа тренировка в Мелбърн
Димитър Кузманов с първа тренировка в Мелбърн