НОВИНИ

По-топло време днес с температури от 8° до 13°

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 12.12.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Малко по-топло ще бъде днес, с максимални температури от 8° на североизток до 13° на северозапад, в София - около 10°. Ще преобладава слънчево време, със слаб до умерен вятър от запад-северозапад. През нощта вятърът ще отслабне и в сутрешните часове в низините и равнините ще бъде с мъгли, които в западните части на Дунавската равнина и Тракийската низина, ще се задържат почти през целия ден.

В останалата част от страната ще има и слънчеви часове. Ще духа умерен, на север от планините - временно силен югозападен вятър и там температурите ще достигнат до 13° - 14°, в останалата част от страната максималните ще бъдат - от 7° до 12°.

По Черноморието ще е облачно, но без валежи. Ще духа умерен южен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево ще е в планините. Ще бъде обаче ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са около 9-10 градуса. На Алеко - около 5°.

Силен югозападен вятър и затопляне и почти навсякъде на Балканите, с изключение на низините, където ще бъде с мъгли. В северозападната част от полуострова ще има валежи от дъжд, на места значителни.

През следващите дни и у нас ще има валежи, които с предстоящото рязко и съществено застудяване, навсякъде ще преминат в сняг. Ще се образува снежна покривка, а в Източна България и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В събота валежите ще спрат, но температурите ще продължат да се понижават и в неделя сутринта в цялата страна ще бъдат под нулата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите гласуват на второ четене данъчните закони
Депутатите гласуват на второ четене данъчните закони
След нахлуването по халат във ВиК: Има вода в част от селото
След нахлуването по халат във ВиК: Има вода в част от селото