НОВИНИ

По-топло време утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:49, 05.04.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Времето
Слушай новината

Валежите в страната спряха, макар и временно. Ето и внушителните количества, които паднаха през тази валежна обстановка - 62 литра на кв.м. в Карнобат, над 40 литра в Сливен, Шумен и Чирпан.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, със слаб, в Североизточна България - умерен южен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°.

Утре ще има повече облаци от днес, но ще бъде малко по-топло, с максимални температури между 12° и 17°. Около и след обяд облачността ще се увеличи, по-значителна ще е над югоизточната половина от страната, където на места ще превали дъжд.

В планините ще има променлива, след обяд по-често значителна облачност и на много места ще има слаби валежи, като границата между дъжд и сняг ще е твърде високо - на 2000 метра надморска височина.

Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, температурите ще се повишат максималните в курортите ще бъдат между 6 и 8 градуса, в района на Алеко - около 4.

В северозападните райони от Балканите ще бъде ветровито, облачно, с валежи, предимно от сняг, на места значителни. През втората половина на деня превалявания от дъжд ще има в югоизточните райони от полуострова. Ветровито, по-студено от обичайното и на места с превалявания, ще бъде в по-голямата част от Западна и Централна Европа. Значителни валежи и силен вятър се очакват на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия.

У нас в сряда ще застудее, на много места отново ще завали дъжд, като в Северна и Западна България ще се примесва и със сняг. В четвъртък само на отделни места ще превали слабо, но ще остане студено с минимални температури и под нулата и максимални - между 5° и 10°. В петък и събота ще има повече слънчеви часове и бавно ще се затопля.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Язовир Камчия достигна максималния си обем
Язовир Камчия достигна максималния си обем
Нефтохимик на финал във волейболното първенство
Нефтохимик на финал във волейболното първенство