НОВИНИ

По-високи температури от средните за месеца в следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 03.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници се задържаха за пореден ден температурите в страната. В много райони, главно в Северозападна България, където духаше умерен, временно силен западен вятър, беше необичайно топло за началото на януари - 20° във Враца, 19° във Видин, Монтана и Ловеч, докато в Сливен максималната температура е едва 8°.

Около нулата ще бъдат минималните температури утре сутринта.

Облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който по-късно ще отслабне и ще се ориентира от юг. Ще бъде предимно слънчево, а максималните температури ще останат по-високи от средните за месеца, между 12° и 17°, в София - около 12°.

Слънчево време ще преобладава и в планините. Ще бъде ветровито, с умерен, по високите и открити части - временно силен западен вятър.

Температурите в курортите слабо ще се понижат и максималните ще са между 3° и 10°.

Обширен многоцентров циклон определя времето в по-голямата част от Европа, с изключение на южните райони от континента, където и утре ще бъде предимно слънчево. Значителни количества дъжд се очакват във Франция и на места в Централна Европа. На Пирeнейския полуостров ще бъде ветровито, ще настъпи и захлаждане.

Топло за сезона ще се задържи на Балканите, където облачността ще е разкъсана. Слаби превалявания ще има в северозападните райони от полуострова.

В широки граници ще са температурите у нас в сряда. В Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър и ще остане топло за периода, докато в Югозападна България и западната част на Горнотракийската низина ще е почти тихо, на места с намалена видимости, а температурите там ще са чувствително по-ниски. В четвъртък облачността ще се увеличи и до края на седмицата на места ще има и валежи, предимно от дъжд и слаби, a температурите съществено ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ситуацията по украинската граница обсъдиха Антъни Блинкен и министрите от Букурещката деветка
Ситуацията по украинската граница обсъдиха Антъни Блинкен и министрите от Букурещката деветка
42 години по-късно Уулвърхямптън отново победи на "Олд Трафорд"
42 години по-късно Уулвърхямптън отново победи на "Олд Трафорд"