НОВИНИ

Победа на Тръмп в Ню Хемпшир

Реваншът срещу Байдън изглежда все по-вероятен

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
06:08, 24.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
По света
Слушай новината

Доналд Тръмп печели първичните избори на Републиканската партия в щата Ню Хемпшир срещу бившия американски посланик в ООН Ники Хейли, сочат прогнозните резултати.

Развръзката вероятно ще засили натиска върху Хейли да се откаже от надпреварата за президентската номинация на консерваторите. Нейният щаб обаче обяви, че тя ще продължи до "супер вторника" в началото на март, когато гласуват едновременно 16 щата.

Вотът в Ню Хемпшир разчиства в значителна степен пътя на Тръмп към реванш срещу Байдън през ноември. Преди осем дни, бившият президент спечели първичните избори в Айова, с голяма разлика пред Рон Десантис и останалата трета Ники Хейли. Впоследствие Десантис се оттегли от надпреварата. Следващата битка е в Южна Каролина - родното място на Ники Хейли, където тя има зад гърба си два мандата като губернатор. Сондажите обаче дават голяма преднина на Доналд Тръмп.

Доналд Тръмп - кандидат за президент на Републиканците: "През последните три месеца спечелихме почти всеки сондаж срещу Джо Байдън. А Ники Хели не печели тези сондажи. Не ги печели. Това не е типична победна реч, но нека не оставяме някой да вземе победата, когато е имал много лоша нощ. Тя имаше много лоша нощ."

Ники Хейли - кандидат за президент на Републиканците: "Искам да поздравя Доналд Тръмп за победата. Той спечели и искам да го призная. Всички сте чули приказките сред политическата класа. Твърдят, че тази надпревара е приключила. Не е! Имам новина за тях. Ню Хемпшир е първи, а не последен в страната. Това състезание далече не е приключило. Остават десетки щати, а следващият е любимата ми Южна Каролина."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачка на машинистите в Германия засегна железопътната мрежа
Стачка на машинистите в Германия засегна железопътната мрежа
НА ЖИВО: Парламентът гласува оставката на Десислава Атанасова
НА ЖИВО: Парламентът гласува оставката на Десислава Атанасова