НОВИНИ

Победи за ЦСКА и Хебър във волейболния елит

промяна волейболното дерби цска левски играе ноември
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 26.11.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА постигна шестия си успех от началото на сезона в волейболния елит. Столичани победиха Дея спорт с 3:2 гейма. Тимът на Сашо Попов се пребори за отличния резултат, като игра много добре на всеки от елементите – посрещане, блокада, сервис и атака, за да пречупи съпротивата на опитния си противник.

ЦСКА изпусна своите шансове да поведе в мача, след като в първата част стоеше много добре на полето. При 15:14 обаче "червените" влязоха в негативна серия, допуснаха поредица от грешки в атака и с колебливо посрещане позволиха на домакините да обърнат и да затворят скоростно гейма при 25:16.

Втората част бе категорично спечелена от армейците. Гостите засилиха началния удар, бяха доста по-уверени в нападение и с добра блокада бързо изравниха резултата в мача след 25:19.

В следващите два гейма отборите си размениха надмощието. Бургазлии отново излязоха напред в резултата при 25:22, но ЦСКА не се предаде и след 25:23 вкара срещата в заслужен тайбрек.

Там солидният сервис на армейците, в съчетание с много добрата игра на тима в защита позволиха на тима да вземе предимство от 3 точки в самото начало. Много силната атака на Димитър Димитров, в съчетание и на грешки от противника направиха така, че червените да повишат дистанцията и да заслужат победата след 15:12.

Именно диагоналът бе най-резултатен в мача със своите 38 точки (3 блокади, 3 аса), а Тодор Костов завърши със 18 (5 блока, 1 ас).

В следващия кръг ЦСКА приема в зала „Васил Симов“ другия бургаски клуб – Нефтохимик. Двубоят е на 5 декември от 18:00 часа.

Шампионът регистрира 6-а поредна шампионатна победа, след като се наложи над Черно море Варна с 3:0 (25:15, 25:21, 25:22).

Най-резултатен бе германският диагонал Симон Хирш от отбора на победителите с 18 точки.

Хебър заема 3-ата позиция в класиране с 6 победи, 1 загуба и 17 точки. Черно море е 9-и с 3 успеха, 5 поражения и 7 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променлива облачност и силни пориви на вятъра в неделя
Променлива облачност и силни пориви на вятъра в неделя
12-часовите дебати в НС за Изборния кодекс завършиха със скандал и закана за съдебно дело (Обзор)
12-часовите дебати в НС за Изборния кодекс завършиха със скандал и закана за съдебно дело (Обзор)