НОВИНИ

Подновиха ваксинациите в Асеновград

bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 24.03.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Още
Слушай новината

Над 500 души чакат в Асеновград за имунизация. Днес там работа поднови единственият ваксинационен кабинет в общинската болница. Освен записаните през електронната система лекарите ваксинират с втора игла и членове на секционните комисии.

Жителите на Асеновград, които са се обадили директно в болницата и са заявили желание да бъдат имунизирани, също могат да го направят.

Борис Петков имал час от информационната система за 11 март, но временното прекъсване в имунизационния процес го забавя повече от десет дни. Предстои му болнично лечение. Възрастният мъж идва почти всеки ден, за да пита дали има ваксини.

"Бях миналата седмица, докторката ми каза да дойда вторник, сряда. Вчера идвах нямаше. Искам да се ваксинирам, защото ми предстои операция", разказва Борис Петков.

Предпочита да се имунизира с РНК ваксина, защото срокът между двете игли е по-кратък.

След успешната имунизация мъжът ще дойде за втора доза след три седмици. Междувременно и други желаещи за ваксина се наредиха пред кабинета.

"Възстанови се подаването на ваксини на "Астра Зенека", появи се и "Модерна". Днес са 24 човека от секции и още някъде около 150 човека, които по някакъв етапен ред ще опитаме да ваксинираме, не вярвам да се справим с всички", заяви д-р Иван Червенков, управител на "МБАЛ-Асеновград".

В момента 76 пациенти с COVID са настанени за лечение в асеновградската болница, 5-ма от тях са на интензивно лечение.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Мицова започна с победа в Орлеан
Мария Мицова започна с победа в Орлеан
Необичайно топлото време събуди мечките в парка в Белица
Необичайно топлото време събуди мечките в парка в Белица