НОВИНИ

Покачване на температурите до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:51, 20.11.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Малко по-топло ще бъде днес, в сравнение с вчера, с максимални температури между 11 и 16 градуса. В близките часове облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно по Черноморието. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който през нощта временно ще стихне.

След полунощ на места в равнинната част от страната ще се образуват мъгли или ниска облачност, които ще се задържат и в сутрешните часове. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 2 и 7 градуса. Максималните ще се задържат без съществена промяна – от 11° до 16°, в София – около 12°. Ще духа слаб, предимно южен вятър. През втората половина на деня ще преобладава слънчево време.

На морския бряг сутринта на места ще има мъгли или ниска облачност, но след обяд и там ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12 и 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде и в планините. Ще духа умерен вятър с посока от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще са от 7° на Алеко, 11° в Боровец до 13° в Пампорово и Банско.

На Балканите ще бъде почти тихо. В сутрешните часове в котловините и низините ще има условия за намалена видимост, но след обяд ще преобладава слънчево време.

В по-голямата част от Европа облачността ще е значителна, с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици на Пиренейския полуостров и в западната половина от Средиземно море. Дъжд ще превалява и на много места в Западна и Централна Европа. Ветровито със значителни снеговалежи ще бъде времето в Норвегия и Европейска Русия.

У нас в понеделник облачността ще започне да се увеличава. Привечер на места в Западна България ще превали и дъжд, а във вторник валежи ще има и на изток. Ще започне и захлаждане.

По-често облачно ще бъде и в сряда, със слаби валежи главно в Южна България. В четвъртък сутринта ще е сравнително хладно, но през деня, с ориентиране на вятъра от югоизток, ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доставиха зад граница всички машини за гласуване и бюлетините за 99,47% от секциите
Доставиха зад граница всички машини за гласуване и бюлетините за 99,47% от секциите
Бюлетината за балотажа - само на една страница на екрана
Бюлетината за балотажа - само на една страница на екрана